B2B E-mail marketing – kender du alle fordelene?

eDu kender nok allerede til E-mail marketing og måske har du tilmeldt dig nyhedsbreve hos de internetbutikker, du er ekstra glad for at handle i. De sikrer dig hurtig adgang til nye varer, ekstra gode tilbud og rabatter eller fragtfri levering for webbutikkens subscribers.

Men ved du også, at ca. 83% af alle virksomheder benytter sig af B2B E-mail marketing. Det gør de, fordi det virker. For der er ganske mange fordele at hente ved at implementere en aktiv B2B E-mail marketingstrategi for din virksomhed. 

Her kan du blive klogere på de 5 altoverskyggende e-mail marketing fordele, du får ved at benytte dig af B2B E-mail marketing.

E-mail marketing fordelea

1. Målrettet information direkte til dine subscribers

For at kunne sende E-mails ud til dine subscribers, skal du have deres tilladelse. Det kan du læse meget mere om her. Når du har styr på det lovpligtige, så er B2B E-mail marketing perfekt til at ramme din målgruppe – altså dem, der har udvist interesse for din virksomhed. Her har du ikke bare mulighed for at præsentere de gode tilbud for dine subscribers, for at fange deres interesse.Du kan nemlig lave flere E-mail kampagner med hver deres fokus. 

Øg din subscriber base med varme leads

Implementerer du en pop up boks på din hjemmeside, der inviterer besøgende på siden til at sige ja tak til at modtage spændende nyheder, tilbud og tips og tricks fra dig, kan du nemt øge antallet af subscribers. Husk at de besøgende på din hjemmeside som oftest er der, fordi de har fattet interesse for din virksomhed og dine ydelser eller produkter.

Vil du gå skridtet videre, kan du med fordel benytte dig af Lead generering. Det sikrer dig varme leads i den målgruppe, der opfylder de kriterier du har sat.

2. Øget awareness giver grobund for tillid og stærke relationer

En strategisk B2B E-mail marketing strategi, hvor du implementerer målrettede kampagner, skaber øget awareness for din virksomhed. Den kontinuerlige strøm af nyhedsbreve med relevant og interessant indhold bygger stærke relationer til din virksomhed.Det giver dig loyale og tillidsfulde kunder og leads.

.Det er værd at huske, at dine kunder ikke køber dine produkter eller ydelser alene. De køber også relationen til din virksomhed.

3. Automatiser processen

Det er naturligvis vigtigt at du fastholder dine subscribers interesse ved at lægge en strategi for din B2B E-mail marketing. Her skal du finde en balance, hvor du ikke spammer dine subscribers med for mange nyhedsbreve, men på den anden side heller ikke går i glemmebogen.

Du har brug for en E-mail marketing platform, der kan automatisere hele processen med at få sendt nyhedsbrevene ud til dine subscriber i det interval, du bestemmer dig for. Ikke nok med at det gør planlægningen nemmere for dig som virksomhedsejer. Det giver dig mulighed for at planlægge flere forskellige kampagner, rettet med hver sin målgruppe. For eksempel en kampagne til henholdsvis dine nuværende kunder og dine potentielle kunder på din E-mail liste.

4. Datadrevne virksomheder klarer sig bedst 

Det er et faktum, at en datadrevet virksomhed klarer sig bedre i konkurrencen om kunderne – det viser statistikkerne. B2B E-mail marketing er den marketingaktivitet, der er bedst forankret i data fra din E-mail liste. Du sender altså nyhedsbreve direkte til dine subscribers inbox og undgår derved at skyde med dyre spredehagl i forsøget på at nå din målgruppe.

Det gør B2B E-mail marketing til en effektiv, overskuelig og rentabel form for markedsføring, hvor du tager udgangspunkt i de emner, der allerede har udvist interesse for din virksomhed. Desuden har du mulighed for at segmentere din E-mail liste, hvilket giver dig mulighed for at gøre din E-mail marketing endnu mere målrettet.

5. E-mail marketing har markedets bedste ROI

En ROI (return on investment) på gennemsnitlig 42:1 er nok den bedste indikator for, at B2B E-mail marketing rent faktisk virker. Med den indtager E-mail marketing en klar førsteplads blandt alle marketingaktiviteter – målt på ROI.

Det gør B2B E-mail marketing til en særdeles stærk spiller, når du skal vælge den eller de kanaler, du vil bruge dit markedsføringsbudget på.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan man kommer godt i gang med B2B E-mail marketing, er du altid velkommen til at booke et gratis sparringsmøde med Frederik Børgesen. Her vil I gennemgå de muligheder, din virksomhed har for øget vækst.

Sparringsmøde med Frederik Børgesen

Jeg vil glæde mig til at lære din virksomhed og dens målgruppe bedre at kende. Sammen kan vi danne os et overblik over hvilke vækstmuligheder der vil give mening at lade os varetage.