Har du fået tilladelse til at sende dit nyhedsbrev?

Vi får ofte henvendelser fra virksomheder som ønsker at få uddybet reglerne omkring SPAM i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve og markedsførende materiale. Reglerne på området for SPAM er egentligt meget simple, er du erhvervsdrivende eller henvender du dig som privatperson med en erhvervsmæssig aktivitet. Kræver det at du har en skriftlig eller mundtlig tilladelse af modtageren forinden. 

Hvis du stadig er i tvivl om reglerne når du skal udsende markedsførende materiale på mail, kan du være ganske rolig. Når du har læst indlægget færdigt skulle du meget gerne have en forståelse for do’s og dont’s.

 

Hvad er konsekvensen hvis reglerne ikke overholdes?

Vælger du af den ene eller anden årsag ikke at følge Forbrugerombudsmandens regler vil du kunne forvente at blive straffet med bøde. Bødens størrelse afhænger af flere parameter. Der er set tidligere eksempler på bøder i størrelsen af 10.000kr. For overtrædelse af reglerne for spam i 11 tilfælde. 

Hvordan indhenter jeg en skriftlig/mundtlig tilladelse?

Der er flere måder hvorpå du kan indhente en tilladelse fra virksomheden eller personen du ønsker at tilsende markedsførende materiale til. Metoderne kan deles op i to; passiv indsamling og aktiv indsamling. Ved passiv indsamling henviser der til eksempelvis. Tilmeldningsblanket på hjemmesiden og et afkrydsningsfelt der selvfølgelig ikke er afkrydset på forhånd. Aktiv indsamling af email tilladelser kan alene gøres over telefonen, da der ikke må afsendes en email med formål at indhente en email tilladelse. Hos Boergesen Consult har vi erfaring i at indhente email tilladelser, hvis du vil vide mere klik her.

Hvad er kravene til en Email tilladelse?

Om du indsamler dine tilladelser aktivt eller passivt er samme krav gældende. Personen eller virksomheden skal være klar over at de siger ja til at afgive samtykke for markedsføring. Derudover skal det tydeligt kommunikeres hvem og hvad der gives samtykke til. Et eksempel kan være at Person A giver samtykke til virksomhed B om at virksomhed B må afsende person A deres ugentlige nyhedsbrev.

 

Har du husket et tydeligt afmeldningslink?

Det skal til enhver tid være muligt for modtageren af jeres markedsføring at trække sit samtykke tilbage. Dette klares typisk med et afmeldningslink i bunden af det tilsendte markedsføringsmateriale. Såfremt linket ikke virker eller modtageren af anden grund ikke kan gennemføre afmeldingen. Vil en email eller brev fungere som bekræftelse på afmeldelsen.  

Har du indhentet tilladelse fra dine eksisterende kunder?

Gratis fragt på din næste ordre, vi støder ofte på den i email indbakken. Vær opmærksom på at få indsamlet tilladelser fra dine eksisterende kunder forinden denne ellers gavmilde gestus afsendes til kunden. Dette kan gøres ved hjælp af et afkrydsningsfelt i ordreprocessen som kunden kan krydse til. Gik det lidt for stærkt i udviklingen og ærger du dig over at kun x% af dine eksisterende kunder er tilmeldt jeres markedsføring, kan det være en god ide aktivt at ringe dem op, hører hvordan de har det og om de ikke kunne tænke sig at blive tilmeldt din markedsføring. 

Indlægget er skrevet med afsæt i gældende lovgivning for August 2021. Såfremt du ønsker at læse yderligere op på de til enhver tid gældende regler henviser vi til Forbrugerombudsmanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende inspiration.

Tak for din tilmelding!