Har du fået tilladelse til at sende dit nyhedsbrev?


Hvad er konsekvensen hvis reglerne ikke overholdes?

Vælger du af den ene eller anden årsag ikke at følge Forbrugerombudsmandens regler, vil du kunne forvente at blive straffet med bøde. Bødens størrelse afhænger af flere parametre. Der er set tidligere eksempler på bøder i størrelsesordenen af 10.000kr for overtrædelse af reglerne for spam i 11 tilfælde. 

Hvordan indhenter jeg en skriftlig/mundtlig tilladelse?

Der er flere måder, hvorpå du kan indhente en tilladelse fra virksomheden eller personen du ønsker at tilsende markedsførende materiale til. Metoderne kan deles op i to; passiv indsamling og aktiv indsamling. Ved passiv indsamling henviser der til eksempelvis tilmeldingsblanket på hjemmesiden og et afkrydsningsfelt der selvfølgelig ikke er afkrydset på forhånd. Aktiv indsamling af E-mail tilladelser kan alene gøres over telefonen, da der ikke må afsendes en E-mail med formål at indhente en E-mail tilladelse. Hos Boergesen Consult har vi erfaring i at indhente E-mail tilladelser, hvis du vil vide mere klik her.

Hvad er kravene til en E-mail tilladelse?

Om du indsamler dine tilladelser aktivt eller passivt, er samme krav gældende. Personen eller virksomheden skal være klar over at de siger ja til at afgive samtykke til markedsføring. Derudover skal det tydeligt kommunikeres hvem og hvad der gives samtykke til. Et eksempel kan være, at Person A giver samtykke til virksomhed B, om at virksomhed B må afsende person A deres ugentlige nyhedsbrev.

 

Har du husket et tydeligt afmeldningslink?

Det skal til enhver tid være muligt for modtageren af jeres markedsføring at trække sit samtykke tilbage. Dette klares typisk med et afmeldningslink i bunden af det tilsendte markedsføringsmateriale. Såfremt linket ikke virker eller modtageren af anden grund ikke kan gennemføre afmeldingen, vil en E-mail eller brev fungere som bekræftelse på afmeldelsen.  

Har du indhentet tilladelse fra dine eksisterende kunder?

Gratis fragt på din næste ordre, vi støder ofte på den i E-mail indbakken. Vær opmærksom på at få indsamlet tilladelser fra dine eksisterende kunder, inden denne ellers gavmilde gestus afsendes til kunden. Dette kan gøres ved hjælp af et afkrydsningsfelt i ordreprocessen, som kunden kan krydse til. Gik det lidt for stærkt i udviklingen og ærgrer du dig over, at kun x% af dine eksisterende kunder er tilmeldt din markedsføring, kan det være en god ide aktivt at ringe dem op, hører hvordan de har det og om de ikke kunne tænke sig at blive tilmeldt din markedsføring. 

Indlægget er skrevet med afsæt i gældende lovgivning for August 2021. Såfremt du ønsker at læse yderligere op på de til enhver tid gældende regler, henviser vi til Forbrugerombudsmanden.

Sparringsmøde med Frederik Børgesen

Jeg vil glæde mig til at lære din virksomhed og dens målgruppe bedre at kende. Sammen kan vi danne os et overblik over hvilke vækstmuligheder der vil give mening at lade os varetage.