E-mail Marketing – 4 tips til en højere ROI

Der hersker ingen tvivl om, at e-mail marketing er indehaver af markedets højeste ROI, men hvor høj den bliver for dig og din virksomhed, afhænger af, hvordan du griber din B2B E-mail marketing an. Vi giver dig her vores 4 tips til en højere ROI.

For at få en stærk e-mail marketing strategi kan du:

  • Skabe awareness for din virksomhed
  • Opbygge tillid og stærke relationer
  • Præstere en gennemsnitlig ROI på 42:1
  • Vækste din virksomhed

Email marketing 4 tips til en højere ROI

Alt sammen fordele, der kan give din virksomhed medvind i konkurrencen om kunderne. Når dine følgere takker ja til nyhedsbreve fra dig, er det god kutyme at lade dem vide, hvor ofte der kommer nyt fra dig. Det giver dig også en vis sikkerhed for, at at de ikke afmelder nyhedsbrevet igen, fordi der enten kommer for få eller for mange.

Sørg for at holde det, du har lovet. Du kan give dig selv lidt luftrum ved for eksempel at skrive 1-2 gange om måneden, 2-3 gange om måneden eller 3-4 gange om måneden. Så får du lidt luft i de travle måneder, men kan til gengæld skrue lidt op for hyppigheden i de mere stille måneder.

Men hvordan kan man så sikre sig vækst i virksomheden, tænker du måske. Jo, det kan du dels, fordi E-mail marketing bygger stærke relationer til dine følgere og kunder og dels fordi E-mail marketing har markedets højeste ROI på hele 42:1 i gennemsnit. Om din ROI ligger i den høje eller lave ende af skalaen, kommer an på, hvor meget opmærksomhed du giver dine E-mail kampagner.

Her får du vores 4 bedste tips til en højere ROI på E-mail marketing

1. Send personlige e-mails

Det betaler sig at sende velskrevne og personlige nyhedsbreve med et klart budskab. Det gælder uanset hvilket fokus en pågældende E-mail kampagne har.

Dine følgere på din E-mailliste forventer at høre fra dig og de forventer ikke at modtage et generisk og robotagtigt nyhedsbrev. Derfor bør du for eksempel indsætte modtagerens navn i nyhedsbrevet, brug gerne “du” i stedet for “man” – det giver et meget mere personligt udtryk.

Uanset hvor engagerende dine nyhedsbreve er, vil du ikke kunne undgå afmeldinger fra tid til anden. Derfor bør du inkludere et tydeligt afmeldingslink, som faktisk også er lovmæssigt påkrævet. Alternativet er at de følgere, der af den ene eller anden grund, ønsker at afmelde sig nyhedsbrevet, vil markere dine nyhedsbreve som spam, hvis det er for svært eller direkte umuligt at afmelde sig. 

2. Segmenter din E-mail liste

Ved at segmentere din E-mail liste har du meget større chance for at ramme lige netop den type virksomhed, som din E-mail kampagne er rettet mod.

Alle dine følgere er forskellige – deres præferencer, virksomhedsstørrelse, årsagen til tilmelding osv. vil variere. Derfor vil et nyhedsbrev, der forsøger at ramme bredt i målgruppen, ikke være særligt interessant for nogen. Det er her, din segmentering af e-mail-lister bliver afgørende.

Segmentering af følgere baseret på eksempelvis virksomhedsstørrelse, købshistorik eller website interaktioner er nogle af de mange parametre, du kan anvende, når du udfører segmentering. 

Jo bedre din segmentering er, jo mere relevante og personlige nyhedsbreve kan du skrive

 

3. Husk en CTA i alle mails

Når du sender et nyhedsbrev ud, vil du gerne have at modtagerne foretager sig noget. Derfor bør du altid indsætte en CTA.

Sørg for, at din CTA ikke er til at tage fejl af, så den ikke bare ender som et link, der ikke repræsenterer nogen værdi for læseren. Du kan for eksempel tænke over, hvad der trigger dig, når du vælger at klikke på et link.

Opfordring til handling er altid godt – og gerne lidt mere end et ydmygt “Klik her” eller “Læs mere”. Byg gerne en sætning eller to op omkring din CTA, så dine følgere ved, at her kommer der et interessant link.

Brug termer som for eksempel “vil du gerne blive klogere på” eller “her får du svar på alle dine spørgsmål”, som inviterer dine følgere til handling. Placér din CTA i slutningen af nyhedsbrevet.

4. Glem ikke grafik og layout

En stærk og genkendelig grafik understreger dit budskab i nyhedsbrevet og et luftigt og læsevenligt layout indbyder til spændende og vedkommende læsning. 

Der er ikke noget værre end at modtage et nyhedsbrev, der er ren tekst uden i én køre. For det første er det svært at læse, for det andet kan du risikere, at budskabet går tabt.

Vælg gerne en grafik, som passer godt  til dit tema i nyhedsbrevet og som samtidig øger interessen for indholdet. Inddel dit nyhedsbrev i afsnit, så læsevenligheden bliver større og din CTA mere synlig

Book et uforpligtende møde og hør mere om dine muligheder

Har du lyst til at vide mere om dine muligheder for at implementere E-mail marketing som en del af din markedsføringsindsats, har du her muligheden.

Du kan nemlig booke et gratis og helt uforpligtende møde med Frederik Børgesen. Her vil I sammen gennemgå de muligheder der er for at vækste din virksomhed. Du vil også kunne få svar på de spørgsmål du måtte have i forhold til E-mail marketing og dens mange anvendelsesmuligheder.

Book dit møde her.

 

Sparringsmøde med Frederik Børgesen

Jeg vil glæde mig til at lære din virksomhed og dens målgruppe bedre at kende. Sammen kan vi danne os et overblik over hvilke vækstmuligheder der vil give mening at lade os varetage.