Større effektivitet med online møder

Online møder er kommet for at blive. Mange vil huske 2020 og 2021 som årene hvor Corona lagde et mørkt tæppe over danske og udenlandske virksomheder. Vi har alle været nødt til at nytænke strategi. Finde alternative måder hvorpå vi kunne mødes og drive forretning. Størstedelen af salgsmøder, interne møder og konferencemøder har den seneste tid foregået på eks. Teams.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Inden Corona var den generelle holdning at møder dem afholdte man fysisk, uagtet hvad formålet var med mødet. Virksomheder, kunder og medarbejdere har med tiden under lockdown bevist, at et online møde kan være et lige så godt møde som et fysisk.

 

Dine kunder føler sig trygge

Det er ikke længere frygten for at kunderne ikke føler sig trygge, der skal være et kæp i hjulet for at afholde møder online. Brian Lystgaard Due, Ph.D. og lektor i Nordiske Studier og Sprogvidenskab udtalte bla. følgende til Ugeavisen d.30.07.20 “Videomøder højner effektiviteten, så jeg mener, at vi kommer til at se en mere udbredt brug af videomøder og i takt med at danskernes tryghed ved mediet stiger, bliver det et naturligt supplement til den gængse telefonsamtale, siger han.” Hos Boergesen Consult ApS, er vi enige i hans udsagn og oplever en stigende efterspørgsel fra vores kunder på især online møder. Vi oplever også, at eksisterende kunder som tidligere har haft fokus på fysiske møder, har fået øjnene op for fordelene ved at afholde møderne online.

 

Online møder er effektive og målrettede

God forberedelse, en struktureret agenda og vigtigst af alt et mål med mødet. Er de tre faktorer på plads, er det op til mødedeltagerne, hvor godt mødet bliver. Online møder er som sådan ikke noget nyt, mange virksomheder har gjort brug af denne mødeform langt før Corona og det er der en grund til. Online møder er en utrolig effektiv mødeform, som kræver en klar mødestruktur og skaber et disciplineret miljø for mødet. Vi kender det alle, møder vi op til et fysisk møde, går det første kvarter altid med small-talk og skal du have kaffe eller vand? Det er der ikke noget i vejen med, det er bare ikke effektivt. 

Spar på brændstoffet og opnå fleksibilitet 

En kørende sælger kører i gennemsnit 25-30.000km om året, ikke for at aflevere børn eller tage den årlige bilferie til Gardasøen. Her er udelukkende tale om transporten til og fra kundemøder, messer og lign. Tager man en hverdag hos to sælgere, der sælger samme produkt. arbejder i samme firma men afholder sine møder hhv. fysisk og online, vil man hurtigt kunne se at sælgeren der afholder sine møder online bruger betydeligt mere tid sammen med kunderne end sælgeren, der bruger halvdelen af dagen i bilen. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Nogle møder kræver fysisk tilstedeværelse, men de møder der kan afholdes online, bør måske også afholdes online.

I disse tilfælde kan et online møde ikke erstatte den fysiske tilstedeværelse 

Det er ikke altid at et møde har en agenda eller et formål, der tillader at det afholdes online. Et godt eksempel kan være en fyringsrunde. Det kan for den afskedigede medarbejder være en svær situation at stå i. Her vil kropssprog og den fysiske kontakt være med til at gøre afskedigelsen mere behagelig. Det er heller ikke alle produkter, der kan præsenteres online. Man kan overveje, om man vil indlede med et online møde, for derefter at afholde et fysisk møde hvis behovet er der.

 

Online møder går en lys fremtid i møde

De fleste har efterhånden enten afholdt eller deltaget i et online møde, nogen med bedre erfaring end andre. Hos Boergesen Consult tror vi, at online møder går en lys fremtid i møde. Afholder du selv salgsmøder eller sidder i en salgsorganisation som ønsker at fokusere på online møder, tager vi gerne en snak om mødebooking på området. 

 

Sparringsmøde med Frederik Børgesen

Jeg vil glæde mig til at lære din virksomhed og dens målgruppe bedre at kende. Sammen kan vi danne os et overblik over hvilke vækstmuligheder der vil give mening at lade os varetage.