5 tips til et godt salgsmøde

Det er svært at sælge inden salgsmødet har fundet sted. I denne artikel giver vi dig 5 tips til et godt salgsmøde. I en tidsalder hvor tiden er knap, alle har travlt og prioritere deres tid derefter, er det vigtigere end nogensinde før. At være opmærksomme på ikke at spilde andres tid eller din egen.

Af samme grund kigger vi i dette indlæg ind i hvordan, vi kan skabe et godt salgsmøde. Hvad er så et godt salgsmøde? Et godt salgsmøde er et møde hvor du som sælger har afdækket kundens udfordring. Samtidig har du præsenteret kunden for en mulig løsning. Kunden skal gå ud af mødet med følelsen af at blive hørt og en klar forståelse af løsningen som sælgeren har præsenteret.

Tip 1: En kort og målrettet mødebooking.

Et godt salgsmøde starter med en god mødebooking. Det er som udgangspunkt her den første kontakt til kunden etableres. Husk på at kunden ikke er din ven, heller ikke din fjende, men en neutral person. Han ønsker måske ikke din opringning, måske gør han. Som udgangspunkt bør du ikke være forudindtaget, men du må godt være forberedt. Gør din research inden kaldet, det viser kunden i den anden ende at du er seriøs. Hold samtalen kort, get to the point og vær ærlig om hvorfor du ringer. Husk på at når du mødebooker er formålet ikke at sælge dit produkt. Formålet er at identificere et eventuelt behov og sælge mødet, som måske kan være løsningen på hans udfordring. Ikke alle sælgere ønsker at drive deres egen mødebooking, men det kan vi hjælpe med.

Tip 2: Præciser formålet med mødet i indkaldelsen.

Når mødet er booket, forventer kunden at du indkalder ham til mødet over mail. Den indkaldelse du vælger at sende kunden, kan være altafgørende for, om mødet bliver afholdt. Vigtigst af alt skal din indkaldelse indeholde dato, tidspunkt og sted for mødet. Hvis du vil forøge dine chancer for et godt møde, bør du altid inkludere en agenda og præcisere formålet med mødet. 

Tip 3: Følg op en dag eller to før mødet.

Det er ikke alle, der har et hul i kalenderen samme uge eller ugen efter. Det er bestemt ikke unormalt, at et møde kan aftales en måned før afholdelsen. I dette tilfælde bør du en dag eller to før mødet, ringe kunden op og husk ham på jeres aftale. Det viser til dels kunden, at du er seriøs omkring aftalen og minimerer risikoen for en eventuel aflysning. 

Tip 4: Identificer udfordringen og kom med løsningen.

Inden mødet har du selvfølgelig forberedt dig. Uagtet hvor meget du mangler at sælge på dit budget, så gem sælgerhatten lidt væk, den skal du nok få brug for, men ikke nu. Salgsmødet tager naturligvis udgangspunkt i den agenda, du tidligere har sendt kunden. Din vigtigste opgave på mødet er at lytte til kunden. Hvis ikke du lytter, identificerer du aldrig et eventuelt behov, måske endda et købssignal. Først når du har fået en forståelse af kundens udfordring, præsenterer du ham for din løsning, altså dit produkt.

Tip 5: Opfølgningen på mødet skal være behagelig.

Ikke alle møder ender med en underskrift på dagen. Uagtet om det har været et godt eller skidt møde, bør du altid følge op. Har det været et godt møde, vil det være naturligt at din opfølgning bliver modtaget positivt. Her er det vigtigt igen at huske, at kunden er ikke din ven, men en neutral person. Vær høflig, spørg ind og brug gerne lidt humor til at løsne spændingen i en eventuel forhandling. Gik mødet ikke som forventet, har du naturligvis evalueret efterfølgende og gjort dig nogle tanker. Fokuser kun på de parametre du kunne have gjort bedre, glem kundens dårlige opførsel hvis det var tilfældet. Ring herefter kunden op og præsenter ham for din evaluering af mødet. Opkaldet kan gå begge veje, men rund dialogen af så du altid kan tale med kunden igen. 

Vi håber at du har fået lidt ud af at læse vores 5 tips til et godt salgsmøde. Såfremt du er nysgerrig på mere læring, anbefaler vi at du tager et kig på Youtube. Der gemmer sig rigtigt mange inspirerende videoer med fokus på salg og din udvikling som sælger.

 

Sparringsmøde med Frederik Børgesen

Jeg vil glæde mig til at lære din virksomhed og dens målgruppe bedre at kende. Sammen kan vi danne os et overblik over hvilke vækstmuligheder der vil give mening at lade os varetage.